Mies, kärsitkö kuivasta kaudesta? Näin se voi vahingoittaa terveyttäsi.

Ero. Työ. Matkat. Työmatkat. On olemassa monia syitä, joiden takia seksielämäsi kuivuu kasaan. Niinkuin tämä ei jo yksistään riittäisi, voi seksin puuttuminen olla vahingollista terveydellesi.

Nämä viisi asiaa voivat tapahtua juuri sinulle, kun seksin harrastaminen loppuu:

Olet normaalia ahdistuneempi.

Seksi auttaa miehiä päästämään ulos höyryjä.

Skotlantilaiset tutkijat havaitsivat, että seksistä pidättyvillä henkilöillä on vaikeuksia selvitä stressaavista tilanteista, kuten esimerkiksi puheen pitämisestä verrattuna henkilöihin, jotka ovat harrastaneet seksiä vähintään kerran viimeisten kahden viikon aikana.

Seksin aikana aivot vapauttavat hyvän olon hormoneja, kuten endorfiinia ja oksitosiinia, jotka lievittävät ahdistusta ja tuottavat rentoutuneen olotilan, tutkijat sanovat.

Eturauhassyövän riski kasvaa.

Miehet, joiden seksielämä on tyrehtynyt, eivät pääse nauttimaan seksin eturauhasta suojaavasta vaikutuksesta.

Yhdysvaltojen urologiselle yhdistykselle esitetyn tutkimuksen mukaan useasti seksiä harrastavilla miehillä on 20 prosenttia pienempi riski saada eturauhassyöpä kuin miehillä, jotka harrastavat seksiä vain harvoin.

Eräs syy tulokseen on se, että säännölliset siemensyöksyt auttavat poistamaan mahdollisia haitallisia aineita eturauhasesta.

Olet alttiimpi vilustumiselle ja flunssalle.

Valitettavasti vähentynyt seksi tarkoittaa myös sitä, ettet pääse nauttimaan seksin aiheuttamasta immuunipuollustuksen tehostumisesta.

Tutkijat havaitsivat Pennsylvanian Wilkes-Barre –yliopistossa, että vähintään kerran viikossa seksiä harrastavilla henkilöillä oli veressään 30 prosenttia enemmän IgA –vasta-aineita kuin niillä tutkituista, jotka harrastivat seksiä vähän tai eivät lainkaan.

Asiantuntijoiden mukaan IgA –vasta-aine on kehon tärkein vasta-aine viruksia vastaan.

Epävarmuus parisuhteessa kasvaa.

Seksin puuttuminen verottaa onnellisuuttasi, läheisyyttä ja turvallisuuden tunnetta parisuhteessa, asiantuntijat paljastavat.

”Seksin jääminen pois avioliitossa voi aiheuttaa kovan kolauksen miehen itsetunnolle, kasvattaa syyllisyyden tunnetta ja alentaa oksitosiinin ja muiden yhteenkuuluvuuden tunnetta lisäävien hormonien tasoa”, psykologi Les Parrott kertoo. ”Lisäksi seksittömyys parisuhteessa voi kasvattaa huolta toisen uskollisuudesta, mikä lisää epävarmuutta”, Parrott jatkaa.

Tästä huolimatta Parrott haluaa korostaa, että myös ilman seksiä elävät pariskunnat voivat olla onnellisia.

”Seksi on vain yksi monista tavoista osoittaa läheisyyttä parisuhteessa”, hän sanoo.

Suutelu, kädestä pitäminen ja toisen kehuminen tai odottamattomien lahjojen antaminen voivat auttaa tuntemaan yhteenkuuluvuutta partnerisi kanssa jopa silloin, kun fyysinen yhteys puuttuu.

Erektiohäiriön riski kasvaa.

Miehet, jotka harrastavat seksiä epäsäännöllisesti kärsivät erektiohäiriöistä kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet, jotka rakastelevat kerran viikossa tai useammin. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, jonka julkaisi American Journal of Medicine.

Koska penis on lihas, säännöllinen seksi voi auttaa säilyttämään potenssin samalla tavalla kuin fyysinen harjoittelu auttaa pitämään yllä lihaskuntoa, tutkijat arvelevat.